Afhaalkerk, gebedswandelingen en bijeenkomsten in Meppel en Nijeveen tijdens Week van Gebed

In Meppel zijn tijdens de Week van Gebed verschillende activiteiten gepland. Zo zijn er gebedswandelingen, is er een afhaalkerk en samenkomsten.

De Week van Gebed vindt ieder jaar plaats. Dit jaar valt de week van 16 tot en met 23 januari. Tijdens de week staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. Christenen komen dan samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld.

Missie in Meppel, het platform van kerken en gemeenten in Meppel, heeft in die week een heel programma samengesteld en nodigt iedereen uit om in een gebedshuis of in de open lucht samen te komen om te bidden. Waar nodig worden aanpassingen gedaan om te voldoen aan de coronamaatregelen.

Afhaalkerk

De hele week is de afhaalkerk, in de tuin van De Kameel aan het Zuideinde, open van 09.00 tot 21.00 uur. Hier is een soort expositie rond het thema van de Week van Gebed, dit jaar is dat ‘licht in het duister’. Ook kunnen mensen er in stilte bidden. Bij de afhaalkerk start ook de eerste bijeenkomst op zondag 16 januari om 19.30 uur.

Door de week heen zijn er verschillende bijeenkomst. Maandagmorgen 17 januari is er een bijeenkomst in de Berggierslanden, woensdagochtend 19 januari in de Nieuwveense Landen en vrijdagochtend 21 januari in Nijeveen. Daarnaast zijn er gebedswandelingen, op dinsdagavond door Koedijkslanden en Slingenberg en op woensdagavond door de Oosterboer. Donderdag 20 januari is er in de buurthuiskamer van het Leger des Heils om 19.30 uur een avond met zang, gebed en eventueel een wandeling door het centrum. Die donderdag is er ook een gebed en ontmoeting in de Christelijk Gereformeerde Kerk De Hoeksteen.

De gebedsweek eindigt met een dienst op zondag 23 januari om 19.00 uur in de Vrije Evangelische Gemeente aan de Julianastraat 32. Alle bijeenkomsten duren ongeveer een uur.

Het programma van de hele week is te vinden op www.missieinmeppel.nl.

Het bericht Afhaalkerk, gebedswandelingen en bijeenkomsten in Meppel en Nijeveen tijdens Week van Gebed verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!