Meppel kleurt oranje om aandacht te vragen tegen geweld tegen vrouwen

De Tipbrug is oranje. De Meppeler Toren is oranje. En standbeeld De Harlekijn voor schouwburg Ogterop heeft een oranje shawl gekregen. Meppel heeft een oranje tintje gekregen.

Dat is gebeurd op initiatief van serviceclub Zonta Rond de Reest. De groep ondersteunt op deze manier de internationale campagne ‘Orange the World’. Daarin kleuren in heel Nederland, en de wereld, gebouwen oranje en worden acties gehouden tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

De Zontaclub heeft op haar wandelroute naar de Meppeler Toren een aantal beelden van vrouwen binnen Meppel voorzien van een passende oranje sjaal. “Natuurlijk hebben wij deze sjaals ook van informatie voorzien over deze campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes”, zegt voorzitter Liesbeth den Hollander. “Hierop staat ook een telefoonnummer waar geweld, ook anoniem, gemeld kan worden. Het moet duidelijk zijn dat geweld tegen vrouwen en meisjes niet acceptabel is en dat dát moet stoppen.” Zonta Rond de Reest is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen.

Zonsopgang

Dit weekend worden in het centrum ook de bruggen oranje uitgelicht. “Oranje staat voor een zonsopgang, de dageraad in een toekomst met perspectief zonder geweld. Het symbool van Orange The World is een opgestoken oranje hand. De deelnemende landen spannen zich gezamenlijk in om iedereen een toekomst zonder geweld te gunnen. En, 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, die wereldwijd de zestien Dagen van Actie tegen geweld tegen vrouwen inluidt. Op deze dag wordt in meer dan negentig landen wereldwijd aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp.”

Het bericht Meppel kleurt oranje om aandacht te vragen tegen geweld tegen vrouwen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!