Pandriks Bake Off uit Meppel grijpt naast titel Drentse Onderneming van het Jaar

Pandriks Bake Off uit Meppel is niet uitgeroepen tot Drentse Onderneming van het Jaar. Die titel is voor Fuhler Loon en Verhuur BV uit Emmen.

Pandriks was een van de drie finalisten voor Drentse Onderneming van het Jaar. De bekendmaking van de titel zou in schouwburg Ogterop plaatsvinden, maar is vanwege corona online gebeurd, vanuit Studio2, aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel.

De oorspronkelijke werkzaamheden voor Fuhler zijn loonwerk, grondverzet en afvalverwerking, maar inmiddels is Fuhler Loon- en Verhuurbedrijf uitgegroeid tot een volwaardig aannemer grond-, weg- en waterbouw, recycling, verhuur en loonbedrijf. Het bedrijf uit Emmen biedt opdrachtgevers een totaaloplossing op het gebied van infrastructuur, cultuur, milieu en recycling, in Nederland, Duitsland en België.

Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor de titel zijn ondernemingen die vanuit een duidelijke strategische visie, op een creatieve en innovatieve wijze, een maatschappelijk en duurzaam verantwoord beleid voeren en daarmee ook financieel succesvol zijn. De finalisten voor Drentse Ondermening van het Jaar waren Olba BV uit Coevorden, Pandriks Bake Off uit Emmen en Fuhler Loon en Verhuur BV uit Emmen. De drie finalisten zijn gekozen uit acht nominaties. In totaal waren er meer dan honderd aanmeldingen.

Miljoenen broodjes uit Meppel

Pandriks Bake Off heeft het hoofdkantoor in Meppel zitten, op industrieterrein Noord II. Het Meppeler bedrijf heeft er dit jaar flinke nieuwbouw laten realiseren. Nieuwbouw van maar liefst 13.000 vierkante meter. Daar binnenin staat de grootste steenoven ter wereld, van 45 meter lang. Meer dan 10 miljoen broodjes per week komen daar uit. Er wordt volledige gewerkt met natuurlijk en biologisch desembrood. Het assortiment bestaat onder meer uit baguettes, batards, kleine broodjes en breekbrood.

Het merendeel van de broodjes is voor bake-off bestemd, voor bijvoorbeeld supermarkten waar ze ter plekke afgebakken kunnen worden. Daarnaast heeft Pandriks een eigen merk: SlooOW. Dat is biologisch brood voor de consument om thuis af te bakken.

Het kaiserbroodje van de Jumbo, gemaakt door Pandriks, is voor het vierde jaar op rij genomineerd voor ‘Beste product van het jaar’ in de categorie brood.

Opgericht in 2012

Pandriks Bake Off is in 2012 opgericht. In 2016 is er uitgebreid met een fabriek in Duitsland. Pandriks is in 2016 de eigenaar geworden van de Duitse, biologische bakkerij Bio Breadness. Een jaar later kwam er weer een uitbreiding. In Drachten, waar ook het huismerk SlooOW is ontstaan.

Het bericht Pandriks Bake Off uit Meppel grijpt naast titel Drentse Onderneming van het Jaar verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!