Ongeveer 300 huishoudens in gemeente Meppel zijn miljonair

In de gemeente Meppel zijn ongeveer 300 huishoudens miljonair. Dat komt neer op 2 procent aan alle huishoudens in de gemeente. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In Drenthe gaat het om ongeveer 6000 huishoudens. Procentueel wonen de meeste miljonairs in de gemeente Westerveld (5,4 procent van het aantal huishoudens) en De Wolden (5,3 procent). In de gemeente Westerveld zijn ongeveer 500 huishoudens miljonair, net als in De Wolden.

Het aantal miljonairshuishoudens is met 24.000 toegenomen ten opzichte van 2019. Dat betekent overigens niet dat al deze mensen een miljoen euro op hun bankrekening hebben staan. De onderzoekers hebben namelijk ook andere vormen van vermogen meegeteld, zoals de waarde van de eigen woning en aandelen. Daar hebben ze eventuele schulden vanaf getrokken, zoals de hypotheek.

Het percentage miljonairs is het hoogst in Bloemendaal en Laren: één op de vier huishoudens kan zichzelf daar miljonair noemen. Op provinciaal niveau telt Noord-Holland verhoudingsgewijs de meeste miljonairs. Daarna volgen Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant. In Groningen, Flevoland en Limburg is deze vermogende groep relatief het kleinst. Drenthe als geheel zit in de middenmoot, waarbij de gemeenten Westerveld en De Wolden bovengemiddeld scoren. Vlak over de grens scoort Staphorst opvallend hoog met 7,2 procent.

Kapitaal in bedrijven

Een doorsnee miljonairshuishouden heeft een vermogen van 1,6 miljoen euro. Dat is 28 keer meer dan het gemiddelde bij de andere huishoudens. Miljonairs hebben vaak veel kapitaal zitten in bedrijven, in de vorm van een aanmerkelijk belang of ondernemingsvermogen. Vorig jaar was dit goed voor 45 procent van het vermogen van miljonairs, terwijl 21 procent in hun eigen woning zat. Bij de gemiddelde niet-miljonair is het eigen huis veruit het waardevolste bezit.

Het bericht Ongeveer 300 huishoudens in gemeente Meppel zijn miljonair verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!