GGD gaat boosterprikken in Meppel zetten

De GGD gaat onder meer in Meppel boosterprikken zetten. De eerste 90-plussers hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de extra prik. Binnenkort valt die ook op de mat bij de leeftijdsgroepen daaronder, tot 60 jaar.

Zodra de uitnodiging is ontvangen, kunnen mensen een afspraak maken voor de extra prik. Omdat er in Drenthe voldoende locaties en ruimte is, werkt de GGD met aparte openingsdagen voor de boosterprik. Zo is er extra ruimte en tijd voor deze oudere doelgroep. Bij het maken van de afspraak horen mensen wanneer ze terecht kunnen. Vaak kan dat zelfs al dezelfde dag. In Drenthe wordt geprikt in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel.

Elke locatie is minstens twee dagen in de week speciaal open voor de boosterprik. Alle locaties zijn aangepast zodat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld met een scootmobiel naar binnen te gaan. De paden zijn verbreed van 1,50 naar 1,80 meter. Daarnaast is begeleiding ter plaatse altijd mogelijk.

In Meppel wordt geprikt in de vaccinatielocatie aan de Eekhorstweg 16.

Boosterprik

De boosterprik wordt ingezet voor mensen van 60 jaar en ouder. Bij ouderen is de bescherming tegen het coronavirus na de eerste twee prikken wat lager dan bij jongere mensen. Met een booster kan deze bescherming worden verhoogd. Zo is deze doelgroep beter beschermd en hebben nieuwe virusvarianten ook minder kans zich te ontwikkelen en te verspreiden.

Ook alle bewoners van instellingen (verpleeghuizen, gehandicapteninstellingen, begeleid beschermd wonen, revalidatiecentra en GGZgeestelijke gezondheidszorg-instellingen) die ouder zijn dan 18 jaar kunnen worden geprikt als zij dat willen. En ook zorgmedewerkers krijgen de booster.

De eerste boosterprikken zijn inmiddels gezet, ook in Drenthe.

Het bericht GGD gaat boosterprikken in Meppel zetten verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!