De Havixhorst gaat over op glasvezel en vraagt inwoners De Schiphorst of ze mee willen doen (voor 1900 euro)

De Havixhorst in de Schiphorst neemt zelf het initiatief om glasvezel in de Schiphorst te krijgen. In de buurtschap is tot op heden nog geen glasvezel aanwezig.

De Havixhorst trekt hiermee samen om met oud-gedeputeerde Jacques Tichelaar, wonend in de Schiphorst. De twee zijn in gesprek met de Rendo.

Niet gelukt

In 2015 probeerde de Schiphorst bij monde van Bertus Morsink om glasvezel naar de buurt te krijgen. Het is tot op heden niet gelukt, waardoor er in de Schiphorst nog geen goede internetfaciliteiten zijn. En dat steekt de inwoners.

“In de afgelopen jaren heeft de gemeente Meppel verschillende kansen gehad om te zorgen dat de bewoners van de Schiphorst een glasvezelaansluiting konden krijgen”, schrijft een bewoner van de Schiphorst in een brief gericht aan de gemeente. “Er is ook sprake geweest van een eventuele samenwerking met Glasvezel De Wolden. Door regeltjes en wetgeving en traag reageren van de gemeente Meppel is er nog steeds geen glasvezel hier en zijn de kansen op samenwerking niet meer mogelijk. De bewoners, maar ook het wijkplatform, worden hier niet over geïnformeerd en van het kastje naar de muur gestuurd.”

Initiatief van de Havixhorst

Daarom neemt de Havixhorst nu zelf het initiatief en wil het aansluiten op het aanwezige glasvezelnetwerk in gemeente De Wolden. Met Tichelaar en de Rendo is al een overeenkomst gesloten. Deze is er primair op gericht om De Havixhorst aan te sluiten. De kosten hiervoor neemt De Havixhorst voor haar rekening.

In een brief aan bewoners van de Schiphorst, schrijft De Havixhorst dat deze aansluiting ook mogelijkheden biedt voor de bewoners. “Graag bieden wij u dan ook namens Rendo de optie om een aansluiting op deze glasvezelkabel te verkrijgen.” Voor eenmalig 1900 euro kunnen inwoners een aansluiting laten aanleggen.

Tegemoetkoming

Een bewoner reageert verontwaardigd: “Het is toch van de zotte dat dit nu door een particulier initiatief geregeld moet worden, met zulke kosten voor de omwonenden?” Hij neemt aan dat ervan uit de gemeente een tegemoetkoming komt voor de kosten.

De gemeente moet hier nog een standpunt over innemen.

Het bericht De Havixhorst gaat over op glasvezel en vraagt inwoners De Schiphorst of ze mee willen doen (voor 1900 euro) verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!