VVD en D66 willen één samenlevingsschool in Nieuwveense Landen

D66 en VVD willen dat er bij de plannen voor een school in de Nieuwveense Landen wordt uitgegaan van één samenlevingsschool in één schoolgebouw. “Een samenlevingsschool is een school van en voor de samenleving, waar iedereen welkom is”, legt Jeannet Bos, fractievoorzitter van D66 uit.

“Een samenlevingsschool kan een zinvolle en constructieve duurzame verbinding aanbrengen tussen heden en toekomst van het basisonderwijs in Meppel en in een nieuwe en innovatieve wijk”, vindt Marisa Grotens (VVD). In de komende tijd worden concrete plannen gemaakt voor een school in de wijk. Er komen twee basisscholen in de nieuwste wijk van Meppel. In 2024 moet een kindcentrum klaar zijn, waar zowel een christelijke als openbare school moet komen.

Efficiënter

“Voordeel van het ontwikkelen van één school is dat er meer ruimte is voor (wijk)voorzieningen in het gebouw”, zegt Grotens. “Ook het efficiënter en effectiever inzetten van publieke middelen ten tijde van stijgende bouwkosten en het zo laag mogelijk houden van exploitatiekosten voor de school na de bouw”, somt ze de voordelen op.

Jeannet Bos ziet de school al wel voor zich. “Een school waar kinderen op school leren samen leven en samen leren, de ander en elkaar insluiten in plaats van uitsluiten. Om kinderen op deze manier zo goed mogelijk voor te bereiden op de diversiteit en kleurrijkheid in de samenleving, zoals we die nu en in de toekomst kennen.”

De twee partijen dienen voor hun plannen gezamenlijk een voorstel in tijdens de gemeenteraad.

Het bericht VVD en D66 willen één samenlevingsschool in Nieuwveense Landen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!