Cees Bijl tijdelijk burgemeester in gemeente Midden-Drenthe

Beilen – Cees Bijl (66) uit Emmen wordt waarnemend burgemeester in de gemeente Midden-Drenthe. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma zal hem per hem per 1 december benoemen. Burgemeester Damsma die eerder deze maand haar vertrek aankondigde zal formeel tot 15 november het ambt invullen.

In de periode tussen haar vertrek en de komst van Bijl op 1 december zal locoburgemeester Dennis Bouwman de honneurs waarnemen.

Bijl is tot 1 december gedeputeerde in het college van Gedeputeerde Staten in Drenthe. Daarvoor was hij burgemeester van achtereenvolgens Leeuwarderadeel, Meppel en Emmen.  “Op verzoek van de commissaris ben ik graag beschikbaar en ik zie uit naar de samenwerking met de Raad en het college van Midden Drenthe”, zegt Bijl.

Het gemeentebestuur van Midden-Drenthe is verheugd over de komst van Cees Bijl als burgemeester. De verwachting is dat hij tot begin 2023 in Midden-Drenthe blijft. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart en collegevorming wordt de procedure om te komen tot een nieuwe burgemeester opgestart.

Het bericht Cees Bijl tijdelijk burgemeester in gemeente Midden-Drenthe verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!