Hedendaagse Impressionisten te gast in Reestdal

De Stapel – Tot en met 31 oktober toont Beeldenatelier Wildschutserve, gelegen in het mooie Reestdal, werk van twee bekende hedendaagse impressionisten: Annemiek Vos en Karel Buskes. Het landschap staat centraal in deze bijzondere najaarsexpositie. Beide kunstenaars werken in de traditie van het 19e-eeuwse Impressionisme. Het gaat hen vooral om het vastleggen van de sfeer, de kleurnuances en het licht van het moment; het licht van de zon dat door een herfstig bladerdak wordt gefilterd, de kleuren van een ven in een bos.

Het werk van beide schilders wordt afgewisseld met beelden in brons van Bert Denneman. Bezoekers zijn tot en met 31 oktober welkom van vrijdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. Beeldenatelier Wildschutserve is te vinden op het adres Stapelerweg 29 in De Stapel (bij de Wijk). Info: www.wildschutserve.nl

Annemiek Vos kiest vaak eigentijdse beelden: een haven, een stadsgezicht in haar woonplaats Groningen, soms een heel landschap of alleen een bloemrijke wegberm of slootkant.

Karel Buskes is vooral bekend geworden door zijn schilderijen van koeien, maar hij toont deze expositie een nieuwe serie (bos)landschappen, een onderwerp dat de laatste jaren een belangrijke plek heeft gekregen in zijn vrije werk.

Bert Denneman toont beelden in brons, geïnspireerd door de dieren en planten in het Nederlandse landschap.

 

Het bericht Hedendaagse Impressionisten te gast in Reestdal verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!