Isala Zwolle zegt operaties af om toestroom coronapatiënten

Zwolle – Isala heeft de laatste weken zoveel coronapatiënten moeten opnemen, dat het een twintigtal patiënten dat op de wachtlijst stond voor een inhaaloperatie op de wachtlijst, heeft moeten afzeggen. het heft ook gevolgen voor patiënten uit de regio Meppel.

Isala ligt in een gebied met veel inwoners die zich niet hebben laten vaccineren tegen Covid-19, zoals de gemeenten Staphorst, Urk, Zwartewaterland en Oldebroek. Isala geeft niet aan of dit er mede mee te maken heeft dat de druk zo hoog is geworden. De provincie Overijssel komt later deze week bijna zeker weer op ‘code rood’ te staan, waar buurprovincie Drenthe nog steeds oranje blijft kleuren.

Hard opgelopen

Het aantal opnames van coronapatiënten is de laatste weken hard opgelopen. Begin oktober lagen vier mensen op de verpleegafdelingen en één op de Ic, nu liggen er twintig op de verpleegafdeling en vijf op  de IC en dat is het maximale wat het ziekenhuis kan hebben.  Dit weekeinde moesten drie patiënten naar andere ziekenhuizen worden verplaatst. Sinds september is Isala ook op zaterdag aan het opereren om uitgestelde operaties in te halen. De komende dagen wordt gekeken hoe men met de inhaalzorg om moet gaan.

Het bericht Isala Zwolle zegt operaties af om toestroom coronapatiënten verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!