Toneelworkshops voor kinderen en jongeren bij Scala in Meppel

Meppel – Kinderen en jongeren zijn van harte welkom voor een gratis toneelworkshop op maandag 25 oktober bij Scala Centrum voor de Kunsten. Docent en theatermaker P.M. O’Sullivan gaat met ze aan de slag in de theaterzaal van CCM De Plataan aan de Vledderstraat 3c.

Van 16.30 tot 17.30 uur voor kinderen uit groep 5 en 6 van de basisschool, van 17.30 tot 19.00 uur voor kinderen uit groep 7 en 8 en van 19.15 tot 20.45 uur voor jongeren van de middelbare school. Aanmelden om mee te doen kan via info@ontdekscala.nl of 0522-258855, maar je kunt ook gewoon langskomen. Deelnemers die enthousiast zijn geworden, kunnen zich aanmelden voor de toneelcursussen die gepland staan vanaf de eerste week van november. P.M. O’Sullivan kijkt er naar uit en vertelt er meer over.

Sprookjeswereld

‘In toneelklas 1 voor kinderen uit groep 5 en 6 herontdekken we de sprookjeswereld. We gaan aan de slag met oude verhalen vol levenswijsheden die van generatie op generatie zijn doorgegeven, zoals die van de gebroeders Grimm.’

Fantasie en creativiteit

‘In toneelklas 2 voor kinderen uit groep 7 en 8 nemen we afstand van het gemak van de mobiele telefoon. Zo maken we ruimte voor fantasie, creativiteit en uitdrukkingsvermogen. De kinderen leren hoe ze in de ‘echte wereld’ aandacht kunnen pakken, situaties ombuigen, zich ontspannen bewegen, contact maken, mensen verwonderen en nog veel meer.’

Acteren

‘Toneelklas 3 is voor jongeren. Iedereen acteert, maar pas als je je er bewust van bent dan heb je een heel krachtig middel om tal van situaties de baas te zijn. We werken in de cursus aan creativiteit, improvisatie, lichaamshouding en het effect daarvan op anderen. Daarna werken we aan alles wat er komt kijken bij het maken van een voorstelling zoals decor, verlichting, audio, verhaallijnen, changementen, mis en scene, tempo en toon.’

Het bericht Toneelworkshops voor kinderen en jongeren bij Scala in Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!