Binnenkijken bij Drentse woningen tijdens de Duurzame Huizen Route

Meppel – De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november. Honderden enthousiaste stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen.

Eén van de huiseigenaren die meedoet is Taco Overvliet uit Zuidwolde. Hij en zijn vrouw hebben sinds 1990 hun jaren-70 huis stap voor stap energiezuiniger gemaakt. “Het leukste vind ik de warmtepomp. Deze heb ik op mijn eigen manier geïnstalleerd, zonder aanvullende maatregelen zoals vloerverwarming.” Tijdens de Duurzame Huizen Route vertelt Taco graag hoe hij dit heeft aangepakt.

Inschrijven voor een bezoek

Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Zo kun je al klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen en vloerverwarming aan te leggen. Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee met de Duurzame Huizen Route. Geïnteresseerden kunnen zich via de website inschrijven voor een bezoek bij één of meer woningen. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Drenthe, Gelderland, Friesland, Zuid-Holland, Zeeland, 145 Nederlandse gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Wie zelf stappen heeft gezet om zijn of haar huis te verduurzamen kan zich aanmelden voor de Duurzame Huizen Route 2021 via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

 

Het bericht Binnenkijken bij Drentse woningen tijdens de Duurzame Huizen Route verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!