Kans-klas Drenthe College Meppel van start

Meppel – Drenthe College Meppel is dit schooljaar gestart met een Kans-klas. Het initiatief heet ‘Kans op Toekomst’ en is bedoeld voor jongeren van 16 tot 27 jaar uit de regio Meppel, die riskeren uit te vallen uit het reguliere onderwijs of uitgevallen zijn.

De deelnemers worden voorbereid op het volgen van een mbo-opleiding, zodat ze alsnog hun startkwalificatie halen. Mocht blijken dat een mbo-opleiding niet haalbaar is, dan wordt begeleiding geboden naar een duurzame arbeidsplaats.

Wennen aan het schoolritme

Tijdens het traject van een half jaar kunnen de jongeren wennen aan het schoolritme. De deelnemers krijgen de vakken Nederlands, rekenen, Engels, burgerschap en sport op de locatie aan de Ambachtsweg aangeboden. Deze vakken worden op hun eigen niveau gegeven en zijn een goede basis om te kunnen starten met een mbo-opleiding. Er zijn wekelijks twee dagen gereserveerd voor stage en er worden masterclasses gegeven. De masterclasses zijn workshops of bedrijfsbezoeken bedoeld om deelnemers te prikkelen zich te oriënteren op een beroep buiten hun comfortzone. Ook worden de jongeren intensief begeleid door middel van individuele coaching, krijgen ze een beroepskeuzetest en wordt er aandacht besteed aan samenwerken, zelfvertrouwen ontwikkelen, verantwoordelijkheid nemen, communiceren en assertief handelen.

Individuele ondersteuning

“De Kans-klas is nog volop in ontwikkeling, maar inmiddels zijn de eerste vier jongeren gestart”, laat zorgcoördinator Jildau Brandt weten. Naast Jildau zijn Robbert van Opstal, coach en oprichter van Kans op Toekomst, docent Maxime Kick en Ariën Huijser voor de individuele ondersteuning en bijles betrokken bij het traject. Jildau: “Om de jongeren die uitvallen of uitgevallen zijn in kaart te brengen wordt momenteel intensief de samenwerking gezocht met o.a. het onderwijs in Meppel, de omliggende gemeenten en Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC).” Ze vervolgt: In de regio Hoogeveen is het Kanstraject al enkele jaren een groot succes. Daar gaan we voor de regio Meppel ook ons best voor doen.”

Het bericht Kans-klas Drenthe College Meppel van start verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!