Inschrijving Drents eenakterfestival open, finale in Meppel

Meppel – Elke twee jaar organiseert streektaalorganisatie Huus van de Taol het eenakterfestival Kört&Goed. De opzet is steeds dezelfde: twaalf Drentse eenakters worden op drie avonden op drie verschillende plekken in Drenthe gespeeld. Een jury beoordeelt wie er door mag naar de finale.

In maart 2022 is er een nieuwe editie van Kört&Goed. De drie voorrondes zijn in Zeijen (5 maart), Noord-Sleen (11 maart) en Dwingeloo (12 maart). De finale is dan op zaterdag 26 maart in schouwburg Ogterop in Meppel. Vanaf 1 oktober tot 1 november kunnen toneelgroepen zich aanmelden voor het festival.

Iedereen die in groepsverband toneelspelen leuk vindt, kan zich aanmelden om mee te doen. De grootte van de groep is niet belangrijk, wél of de groep ook op het podium past. De drie voorrondes worden op kleinere podia gespeeld.

Grotendeels in het Drents

Een eenakter heeft een duur van ongeveer twintig tot dertig minuten en is helemaal of grotendeels in het Drents. De keuze van het genre is vrij; van familievoorstelling tot klucht tot serieus drama. Tussen de verschillende stukken is er vaak weinig wisseltijd, dus het decor moet klein gehouden worden. Op de site huusvandetaol.nl/opdeplaanken staan veel nieuwe eenakters.

Elke groep krijgt een vergoeding van 100 euro om in elk geval een deel van de kosten te kunnen betalen. De deelnemers hebben recht op deskundige hulp op het gebied van de Drentse taal en ondersteuning bij de regie (via het Huus van de Taol).

Aanmelden kan door een mail te sturen, voor 1 november naar info@huusvandetaol.nl

Foto: Crescendo Gieterveen / foto maokt deur Anneke Bloema / Thefactory2)

Het bericht Inschrijving Drents eenakterfestival open, finale in Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!