Meppel krijgt een cursus ‘Omgaan met geld’

Meppel – Welzijn MensenWerk organiseert vanaf eind van de maand de cursus ‘Omgaan met geld’ voor inwoners van Meppel. Mensen die moeite hebben met het omgaan met geld, risico lopen op financiële problemen of deze al hebben, leren om hun geldzaken op orde te krijgen en tijdig de juiste hulp in te schakelen.

De cursus is bedoeld voor iedereen, van alle opleidingsniveaus en achtergronden, van alleenstaand tot ouders en jongeren. Het doel is om zelfstandig de financiële huishouding te kunnen voeren en op tijd hulp te leren vragen. De cursus is niet gericht op het oplossen van problematische schulden en is dus niet geschikt voor mensen met acute schulden waarbij een huisuitzetting of afsluiten van energie dreigt. Daarvoor is de consulent geldzorgen van de gemeente Meppel het aanspreekpunt via e-mail geldzorgen@meppel.nl.

Informatie en ervaringen uitwisselen

In 7 lessen krijgen de deelnemers informatie en tips over 6 verschillende onderwerpen. Trainer Karin Roosendaal: ‘’In elke les behandelen we een onderwerp, waarbij je zelf kiest waarmee je aan de slag wilt gaan. Bijvoorbeeld bij het onderwerp ‘geldzaken organiseren’ kan dat zijn omgaan met je administratie. Of bij het onderwerp ‘nu rondkomen’ bekijken we hoe je kunt besparen. Het leuke van deze cursus is dat de inhoud van de lessen wordt bepaald door de deelnemers zelf. Hierdoor is de cursus voor iedereen zinvol.’’

Er wordt ook geoefend en er is ruimte om ervaringen te delen. ‘’We merken dat mensen het prettig vinden om met anderen, die tegen dezelfde vragen aanlopen, hun ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Mensen voelen zich daardoor minder alleen en een probleem voelt minder zwaar. We bieden tijdens de cursussen daarom voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.’’

Aanmelden tot 18 oktober

De cursus duurt 7 weken en is voor het einde van het jaar afgerond. De eerste bijeenkomst is op 27 oktober om 19.00 uur in De Plataan, Vledderstraat 3f in Meppel. Er is plek voor maximaal 12 personen. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich tot 18 oktober opgeven bij Karin Roosendaal via e-mail k.roosendaal@welzijnmw.nl of 06-22437948.

Het bericht Meppel krijgt een cursus ‘Omgaan met geld’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!