Speciale rugbyclub voor dames in Meppel opgericht

Meppel – Meppel heeft sinds kort een eigen rugbyclub. En niet zomaar eentje, Rugbyclub the Black Panthers wordt geheel geleid door vrouwen en zich met name richt op dames en meisjes. Woensdag 22 september ondertekenden bestuursleden van the Black Panthers en Notaris Bart Lever officieel de statuten.

Afgelopen woensdag vierde de kersverse club haar oprichting met een druk bezochte introductietraining. Op het veld van MSC trainden in de stromende regen maar liefst 28 dames, waarvan de helft nog niet eerder had gerugbyd.

Toegankelijke plek

Rugbyclub the Black Panthers is in september 2021 gestart door een groep enthousiaste dames. Het bestuur van de club bestaat dan ook volledig uit vrouwen. The Black Panthers is een open en gezellige club die met name vrouwen en meisjes een veilige en toegankelijke plek biedt om lekker te sporten. Rugby is een sport die snel populair wordt, ook onder vrouwen. Het staat bekend als een harde sport, maar het is vooral een tactische en technische teamsport. Hoewel het zeker ook een fysieke sport is, gaat het vooral  om samenwerking. Om rugby te spelen hoef je dan ook niet persé sportief, atletisch of snel te zijn, maar vooral een teamplayer. In een rugbyteam is er plek voor spelers van elk formaat, afkomst en leeftijd.

Dames die rugby een keer willen proberen kunnen een maand gratis meetrainen. De Black Panthers trainen elke maandag- en woensdagavond om 19.30 op het terrein van MSC in Meppel.

Het bericht Speciale rugbyclub voor dames in Meppel opgericht verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!