In Ruinerwold worden de peren geplukt en is er het Stoofperenfeest

Ruinerwold – Traditioneel staat de eerste zaterdag van oktober de 7 kilometer lange Dokter Larijweg helemaal in het teken van de stoofperen. Naast diverse activiteiten op verschillende boerenerven langs deze weg en museumboerderij De Karstenhoeve, vindt ook weer de bekende perenpluk plaats.

Om 9.00 uur begint de veiling van de perenbomen van allerlei rassen ter hoogte van Dr. Larijweg 1. De bomen worden per opbod verkocht en de kopers hebben tot 24.00 uur deze dag de tijd om de peren te plukken. Aan het andere einde van de Dr. Larijweg ter hoogte van huisnummer 170 begint de kinderveilingmeester ook met de veiling van perenbomen speciaal voor kinderen en hun ouders, deze eindigt bij het kindererf op nummer 153.

Het stoofperenfeest op de erven begint om 11.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer info zie de facebookpagina van Stoofperenfeest Ruinerwold. Voor info perenpluk / veiling: info@karstenhoeve.nl of telefonisch: 0522-481447.

Het bericht In Ruinerwold worden de peren geplukt en is er het Stoofperenfeest verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!