Schildersbedrijf Boverhof genomineerd voor Vakprijs met klus aan Stationsweg

Ruinerwold/Meppel – Schildersbedrijf Boverhof uit Ruinerwold is één van de honderd genomineerden voor de landelijke SchildersVakprijs. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Boverhof is genomineerd in de categorie onderhoudsschilderwerk. De ingezonden klus was die aan een eclectisch beeldbepalend pand aan de Stationsweg in Meppel.

Het pand aan de Stationsweg.

„ Wij kregen de opdracht een herenhuis uit 1885, ontworpen door architect P. Janzen, te schilderen in een nieuwe kleurstelling. De rijke eclectische stijl van het pand kent elementen afkomstig van zowel de Neogotiek en de Neorenaissance als de Chaletstijl. De garage tegen de zijgevel is in 1947 gebouwd. Dit pand is voorzien van een fraaie metselmozaïek en gemetselde gevelgeledingen”, legt Jan Boverhof uit op de site Schildersvak.nl, waar alle nominaties uitvoerig staan beschreven.

Klossen vernieuwd

Al het te schilderen houtwerk is door Boverhof gereinigd en geschuurd. Ondeugdelijke verflagen zijn verwijderd door middel van föhnen, waarna een nieuw verfsysteem is aangebracht. „We hebben ook de klossen vernieuwd en opnieuw bladgoud aangebracht. Het is een beeldbepalend huis aan de Stationsweg in Meppel, waarvan de opdrachtgever het belangrijk vindt dat deze goed wordt onderhouden, zodat wij alle ruimte en tijd kregen om ons werk optimaal te kunnen uitvoeren.”

Het huis aan de Stationsweg is overigens in de vorige eeuw tientallen jaren als witgeschilderd huis door het leven gegaan. Pas later, met dank aan een volgende bewoner, werd de woning van de witte verf ontdaan en kreeg het de oude allure weer terug.

Begin november maakt de vakjury bekend welke negen projecten zijn genomineerd voor de hoofdprijzen. Behalve de categorie onderhoudsschilderwerk, zijn er de categorieën ‘decoratie- en restauratieschilderwerk’ en ‘nieuwbouw en renovatieschilderwerk’.

Het bericht Schildersbedrijf Boverhof genomineerd voor Vakprijs met klus aan Stationsweg verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!