Inge Nieuwenhuizen wordt nieuwe burgemeester van De Wolden

Zuidwolde – De gemeenteraad van De Wolden heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt mevrouw Inge Nieuwenhuizen geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van De Wolden.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft mevrouw Nieuwenhuizen als een ervaren bestuurder met veel kennis van zaken. Ze is professioneel, op zoek naar uitdagingen en een positieve sfeermaker. De gemeenteraad denkt met Inge Nieuwenhuizen een ervaren aanjager te hebben gevonden.

VVD uit Gouda

Nieuwenhuizen is 56 jaar en woont in Gouda. Vanaf 1980 is zij in verschillende functies actief voor de VVD.  Sinds 2010 is zij wethouder en locoburgemeester in verschillende gemeenten. Op dit moment is ze wethouder in de gemeente Bodegraven – Reeuwijk. Nieuwenhuizen heeft een partner en drie kinderen.

Met Nieuwenhuizen heeft De Wolden na Sjoerd Kremer en Peter Snijders weer een burgemeester van VVD-signatuur. Roger de Groot, die naar de Noordoostpolder vertrok, is een CDA’er.

De aanbeveling van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken. Uiteindelijk tekent de Koning het benoemingsbesluit. Verwacht wordt dat de nieuwe burgemeester nog dit jaar in De Wolden kan beginnen.

Het bericht Inge Nieuwenhuizen wordt nieuwe burgemeester van De Wolden verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!