Informatieavond vrijwilligerswerk in Bezoekerscentrum het Dwingelderveld

Ruinen – Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen zijn vrijwilligers onmisbaar. Vrijwillige gastvrouwen en -heren staan aan de balie en ontvangen de bezoekers in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Tuinvrijwilligers onderhouden de tuin rondom het centrum en educatievrijwilligers geven kinderen een onvergetelijke natuurervaring in het Dwingelderveld.

Voor deze vrijwilligersfuncties staan enkele vacatures open en speciaal daarvoor organiseert Natuurmonumenten een informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in het Dwingelderveld. De informatieavond is op dinsdag 28 september om 19.00 uur in het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen. Tijdens deze avond geven vrijwilligers zelf uitleg over de vacatures.

Wandel- en fietsroutes

Als balievrijwilliger werk je in het bezoekerscentrum en geef je uitleg over Nationaal Park Dwingelderveld, de wandel- en fietsroutes en verkoop je de producten uit de winkel. Educatievrijwilligers begeleiden de kinderen bij activiteiten in de natuur en je geeft de kinderen en hun ouders een onvergetelijke natuurervaring. In de schoolvakanties wordt er bijna dagelijks een activiteit georganiseerd, zoals een natuurontdektocht, een viltactiviteit of je maakt een insectenhotel. Ook begeleiden de vrijwilligers de kinderfeestjes en helpen ze mee met evenementen in het Dwingelderveld. In de tuin rondom het bezoekerscentrum is ook van alles te doen. De vlindertuin vergt veel onderhoud. Vrijwilligers wieden daar iedere woensdagochtend. Maar ook de zwaardere klussen zoals het onderhoud van de entree wordt door vrijwilligers gedaan.

Als vrijwilliger bij Natuurmonumenten werk je in een team, heb je een vast aanspreekpunt en is er ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Wil je meer informatie over de verschillende vacatures, kijk dan op www.nm.nl/vrijwilliger/vacatures of stuur een mailtje naar Gina Bisschop g.bisschop@natuurmonumenten.nl. Via dit mailadres kan je je ook aanmelden voor de informatieavond.

 

Het bericht Informatieavond vrijwilligerswerk in Bezoekerscentrum het Dwingelderveld verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!