Gemeente Meppel helpt inwoners met geldzorgen

Meppel – Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Meppel werkt daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële zorgen te helpen.

Op de website Geldfit.nl kunnen mensen een online test doen. Aan de hand van een aantal korte vragen wordt de financiële situatie in kaart gebracht en wordt een persoonlijk advies gegeven. Ook krijgen inwoners een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of het gemeentelijk schuldhulploket. Mensen die liever bellen kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

Persoonlijk advies

Wethouder Henk ten Hulscher is blij met deze ontwikkeling. “Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. En dan is het niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp. Met het programma Geldfit kunnen we inwoners persoonlijk advies geven en direct doorverwijzen naar passende ondersteuning. En daarmee voorkomen we hopelijk dat de geldzorgen verder verergeren.”

Geldzorgen bij ondernemers

Ook ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in de gemeente Meppel kunnen nu terecht bij http://Geldfitzakelijk.nl. Hiervoor is een specifiek loket ingericht omdat ondernemers andere financiële risico’s lopen dan particulieren. Het ondersteuningsaanbod is daarop afgestemd, met onder meer ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.

Het bericht Gemeente Meppel helpt inwoners met geldzorgen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!