Gratis roeiclinics tijdens open dag roeivereniging De Compagnie

Hoogeveen/Echten – „Of je nu 10 jaar bent of  83, roeien is voor iedereen.” Dat stelt Henk-Jan Regeling vast, de voorzitter van de Hoogeveense Roeivereniging De Compagnie. De vereniging houdt zaterdag 18 september een open dag waarop de leden heel Hoogeveen en omgeving kennis willen laten maken met hun club en de roeisport.

Tijdens deze kennismaking kunnen geïnteresseerden ontdekken dat je bij het roeien al je spieren traint en dat de kans op blessures klein is, omdat je lichaam geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Een ander groot voordeel is dat je het hele jaar door het water op kunt. Alleen bij vorst en harde wind wordt er niet geroeid maar dan is er de mogelijkheid om in het krachthonk te trainen op de ergometer of een hometrainer.

Elk wat wils

Bij De Compagnie is er voor elk wat wils. Men kan alleen, in een éénpersoonsboot  (een skiff), of met een ploeg het water op. Ook prestatiegericht is mogelijk in het wedstrijdroeien. Wie voor de gezelligheid gaat, kan recreatief roeien.

Belangstellenden zijn op 18 september (10.00-15.00 uur) welkom in het clubhuis en de botenloods aan de Echtenseweg 1A te Hoogeveen. Voor degenen die een proefvaart willen maken wordt sportieve kleding aanbevolen. Opgave voor de clinics hoeft niet, maar kan wel via roeien@hrvdecompagnie.nl. Dat wordt wel aangeraden.

Het bericht Gratis roeiclinics tijdens open dag roeivereniging De Compagnie verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!