Gemeente Meppel gaat met burgers in gesprek over de Omgevingsvisie

Meppel – De gemeente Meppel houdt op woensdagavond 29 september, om 19.15 uur, een online bijeenkomst om in gesprek te gaan over de Omgevingsvisie van Meppel. De Omgevingsvisie is een blik op de toekomst van Meppel en een belangrijke stap richting de invoering van de Omgevingswet vanaf juli 2022.

“Tijdens de bijeenkomst kijken we met partners, ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden uit de gemeente samen naar de toekomst. Aan de hand van actuele thema’s als verstedelijking, verduurzaming, toekomstbestendig buitengebied, bedrijvigheid en gezonde leefomgeving gaan we met elkaar in gesprek. De kennis en expertise van de aanwezigen wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de Omgevingsvisie. Iedereen mag én kan mee doen.” Aldus wethouder Van Ulzen.

Het Meppel van nu

Een van de eerste stappen richting de invoering van de Omgevingswet is het maken van een Omgevingsvisie. Hoe ziet Meppel er in de toekomst uit? Deze visie maakt de gemeente niet alleen, maar samen met de samenleving. De afgelopen maanden stonden met name in het teken van het in kaart brengen van het Meppel van nu. Wat is het verhaal van Meppel? Met welk bestaand beleid hebben we te maken? En welke kansen en uitdagingen zijn te ontdekken? Deze inventarisatie gaf heldere inzichten in de stand van zaken en de actuele thema’s voor het gesprek met de samenleving.

Geïnteresseerden die niet aanwezig kunnen zijn, hebben de mogelijkheid een reactie te geven op de thema’s. Tussen 22 september en 29 september staat een reactieformulier op www.meppel.nl/omgevingswet. U kunt het reactieformulier ook afhalen en inleveren in het stadhuis.

Vervolg

Na de online bijeenkomst op 29 september, vinden er in oktober gesprekken plaats met gemeenteraad en het college van B&W. De uitkomsten van alle gesprekken verwerkt de gemeente uiteindelijk in een Visie op de fysieke leefomgeving, als eerste richting voor de Omgevingsvisie. De Visie op de fysieke leefomgeving wordt naar verwachting in december 2021 vastgesteld. In 2022 en 2023 krijgt de Omgevingsvisie verder vorm en komen er meer momenten om mee te praten of te reageren.

Voor meer informatie over de Omgevingswet, Omgevingsvisie en de online bijeenkomst kunnen belangstellenden terecht op de website van de gemeente: www.meppel.nl/omgevingswet.

Het bericht Gemeente Meppel gaat met burgers in gesprek over de Omgevingsvisie verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!