Campagne tegen keren op Drentse autowegen

Assen – Iedereen rijdt wel eens verkeerd. Zelfs als je de omgeving goed kent of met navigatie rijdt. Maar dat betekent nog niet dat je direct moet keren. Zeker niet op autowegen zoals de N34, N381 of N391. Dat  is verboden en levensgevaarlijk.

Provincie Drenthe voert nu campagne tegen ‘keren op de weg’ en roept alle weggebruikers in Drenthe op: Ben je verkeerd gereden? Neem dan de volgende afslag. Tijdens de campagne krijgen weggebruikers die verkeerd zijn gereden de tip om:

Rustig door te rijden naar de volgende afslag
De afslag te nemen en terug te rijden naar de goede afslag.

Kalm aan, vlot verder
De campagneboodschap is onderdeel van de campagne ‘Kalm aan, vlot verder’ en is onder andere te zien via mottoborden langs de N34, N381 en N391 en een actie via Facebook. Met de brede campagne ‘Kalm aan, vlot verder’ vraagt de provincie Drenthe aandacht voor (on)veilig verkeersgedrag op deze autowegen. De campagne richt zich op verschillende thema’s, namelijk afleiding achter het stuur, keren op de weg en inhalen.

Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.provincie.drenthe.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/kalm-vlot-verder.

Het bericht Campagne tegen keren op Drentse autowegen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!