Smaak ontdekken bij Scala’s Kunstproeverij

Meppel/Hoogeveen – Scala Centrum voor de Kunsten gaat bruisend van start dit seizoen. Wie wil weten wat het kunstencentrum allemaal te bieden heeft op het gebied van lessen en cursussen muziek, dans, theater, beeldende kunst en media, is van harte welkom in de proeverij.

In de proeverij, die van 13 tot en met 25 september plaatsvindt, kunnen kinderen en jongeren tot wel vier proeflessen volgen in alle kunstdisciplines. De eerste proefles is gratis.

Scala ontwikkelde de proeverij om kinderen en jongeren in staat te stellen hun passie en talent te ontdekken. Wie graag wil dansen kan diverse dansstijlen uitproberen. Wie van knutselen houdt kan aan de slag met alle beeldende materialen, van potlood tot klei. Op alle instrumenten worden proeflessen gegeven en ook een combinatie is mogelijk: een piano-, schilder-, toneel- én dansles doen is geen enkel probleem. Na afloop van de proeverij is er de mogelijkheid om te stoppen of om in te schrijven voor een les of cursus naar keuze. Inschrijven zonder ‘proeven’ kan ook.

Gediplomeerd

Scala vindt dat iedereen op een laagdrempelige manier in aanraking moet kunnen komen met kunst- en cultuureducatie. Daarom zijn de gediplomeerde docenten van het kunstencentrum actief op tientallen scholen in het werkgebied, brengen ze met hun leerlingen de prachtigste uitvoeringen op de planken en nemen ze deel aan evenementen in de regio. Scala ontvangt subsidie van de gemeenten in het werkgebied en bemiddelt in de diverse kortingsmogelijkheden voor mensen met een lager inkomen.

Voor meer informatie over Scala, de kunstproeverij of het nieuwe aanbod, kijk op http://www.ontdekscala.nl

Het bericht Smaak ontdekken bij Scala’s Kunstproeverij verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!