Gemeente presenteert uitkomsten participatieperiode over aardgasvrij Meppel

Meppel – De gemeente Meppel houdt woensdag 8 september de tweede online dialoogavond over de route naar een aardgasvrij Meppel. Tijdens deze online bijeenkomst deelt de gemeente de resultaten van de participatiemomenten in juni en juli, waaraan bijna 2000 inwoners hebben deelgenomen. Daarnaast worden inwoners en ondernemers uitgenodigd om in kleine groepen de uitkomsten te bespreken.

De online dialoogavond vindt plaats op woensdagavond 8 september van 19:30 tot 20:30 uur. Aanmelden voor de dialoogavond kan via: https://forms.gle/5AStfSRWpsSB3aeT9. Vooraf aanmelden is niet verplicht.

In 2040 moeten alle gebouwen in de gemeente Meppel van het aardgas af zijn. In een transitievisie warmte beschrijft de gemeente hoe woningen en gebouwen van het aardgas af kunnen gaan en welke duurzame alternatieven geschikt zijn. Ook is een routekaart opgenomen waarin wordt aangegeven wanneer een wijk start met het maken van een wijkplan. De afgelopen maanden vroeg de gemeente aan inwoners te laten horen hoe zij aankeken tegen de ontwerpvisie.

Samen doen

Aan die oproep werd goed gehoor gegeven, tot tevredenheid van wethouder Jaap van der Haar. “Vroeg of laat moeten we allemaal maatregelen treffen om ons huis of bedrijfspand aardgasvrij te maken. Welke maatregelen en hoeveel dat kost, is vaak nog niet duidelijk. Daar maken mensen zich zorgen over en dat begrijp ik. Daarom vind ik het belangrijk dat we dit samen blijven doen. Zodat we in iedere wijk en dorp keuzes maken die passen bij de mensen die er wonen en werken.”

In de ontwerpvisie zet de gemeente in op twee sporen: ten eerste ‘geen-spijt-maatregelen’ die iedereen nu al kan nemen zoals het isoleren van de woning of koken op elektriciteit, ten tweede een wijkgerichte aanpak waarin per wijk wordt onderzocht wat de beste weg is om aardgasvrij te worden. Definitieve keuzes voor aardgasvrij leven worden later pas genomen bij het maken van de wijkplannen. Het belangrijkste is dat iedereen mee kan in de warmtetransitie.

Meer informatie en de volledige ontwerpvisie vindt u op http://www.meppel.nl/warmtetransitie.

Het bericht Gemeente presenteert uitkomsten participatieperiode over aardgasvrij Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!