Prinses Beatrix opent de Meule van Wassens in Zuidwolde

Zuidwolde – Het wonder van Zuidwolde is officieel geopend: de Meule van Wassens, waarvan de restauratie jarenlang leek te mislukken, is definitief afgerond. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, tevens beschermvrouwe van de Hollandse Molens, verrichtte de opening zaterdagmorgen in Zuidwolde.

De opening vond plaats in het bijzijn van andere trotse molenaars, zoals Kees Vanger van De Vlijt in Meppel, die samen met Erwin de Jonge van de Wieker Meule veel werk verzette om de restauratie gedaan te krijgen.

Het was de kroon op het werk van het stichtingsbestuur, dat jarenlang heeft lopen trekken aan dit project en pas in 2018 na een toezegging van een anonieme weldoener tot aankoop van de romp van de molen over kon gaan. Natuurlijk passeerde de hele geschiedenis de revue vanmorgen, wat bij de prinses tot bewondering leidde. Ze bleek zelf over veel kennis te beschikken over de molens, een bewijs dat zij zich serieus van haar taak als beschermvrouwe kwijt. Het waren gemoedelijke gesprekken met de molenaars en de bestuursleden, waarin ook kennis werd uitgewisseld. ‘Wij leren van haar en zij heeft ook nieuwe dingen gehoord’, keek voorzitter Henk Tissing meer dan tevreden terug. Het was mooi weer, er was aardig wat publiek – maar niet zo druk als misschien verwacht – en de stemming was opperbest.

De rest van de middag is er nog een Molenfair met een aantal stands. tevens is de molen nog te bekijken.

Voor een hele foto-impressie, zie https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/39570/fotos-beleef-het-bezoek-van-prinses-beatrix-terug-opening-meule-van-wassens/

Het bericht Prinses Beatrix opent de Meule van Wassens in Zuidwolde verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!