Rudolph op de bakfiets door Drenthe

Zuidwolde – De bekende tv-kok Rudolph reist voor zijn nieuwe 24Kitchen-programma Rudolph’s Bakery: De Bakfiets met een bakfiets het land door, op zoek naar bijzondere streekproducten. Zo ook in Drenthe, waar hij kennismaakt met de Zuidlaarderbol, krentjebrij en Drentse turf.

In Rudolph’s Bakery: De Bakfiets gaat Rudolph met zijn bakfiets op bezoek bij collega’s in de verschillende provincies, die bekend staan om hun beroemde streekspecialiteit. Samen gaan ze aan de slag en komt Rudolph alles te weten over deze lekkernijen en hoe deze gemaakt worden. Wat maakt dit recept zo bijzonder? Wat is het geheime ingrediënt? Waarom is deze traktatie zo geliefd in deze streek? Al bakkend en proevend krijgt Rudolph antwoord op deze vragen.

Rudolph’s Bakery: De Bakfiets is vanaf 6 september, elke werkdag om 15:00 uur en 17:00 uur te zien op 24Kitchen. Op 7 en 13 september fietst hij langs Drenthe.

 

In Drenthe fietst Rudolph naar Zuidlaren om daar van bakkers Herman en Karel alles te weten te komen over de Zuidlaarderbol en de Drentse turf!

Rudolph van Veen, ging uit fietsen, met zijn bakfiets naar Zuidlaren. Daar maakt hij in aflevering 2 samen met patissier Carel de Zuidlaarderbol, een specialiteit met een rijke historie en rijke vulling van krenten en rozijnen. In Drenthe gaat Rudolph samen met bakker Carel Dijkhuis aan de slag en bakt de bekende Drentse Zuidlaarderbol. Hierna stort hij zich op het maken van een ander authentiek Drents gerecht: Krentjebrij!

 

In Drenthe heb je hunebedden en…de Drentse turf! In aflevering 6 laat patissier Herman Rudolph bij de bakfiets zien hoe je deze heerlijke traktatie binnen een handomdraai op de koffietafel zet. Hij neemt samen met bakker Herman Ligtvoet een kijkje bij het maken van de Drentse Turf en laat hij je zien hoe je zelf Drentse bloedworst met zoete rode kool kan maken!

 

Het bericht Rudolph op de bakfiets door Drenthe verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!