Gemeente Meppel zoekt gezinnen voor Junior Energiecoach

Meppel – ‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het gratis spel Junior Energiecoach. Gemeente Meppel zoekt gezinnen die willen meedoen aan het spel.

Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen via dit spel waar en hoe ze energie in huis kunnen besparen. Gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan Junior Energiecoach.

Vijf weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis: op ‘lampenjacht en stekkerexpeditie’. Elke week is er een nieuw filmpje met een nieuwe challenges. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches, net als Varkentje Rund zelf.

Leren van onze kinderen

Wethouder Jaap van der Haar: “Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de gemeente Meppel. Daarom bieden we gezinnen in Meppel aan om mee te doen aan Junior Energiecoach. Een mooie kans voor ouders en kinderen om aan de slag te gaan met het thema en samen bewust te worden van het eigen energieverbruik. In het spel leren kinderen en ouders ook spelenderwijs hoe ze energie kunnen besparen. We kunnen als volwassene vaak meer opsteken van onze kinderen dan we denken.”

In de gemeente Meppel kunnen gezinnen gratis meedoen. Het spel start op 8 oktober. Aanmelden kan via www.juniorenergiecoach.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het spel. Inschrijven kan tot en met 3 oktober.

Het bericht Gemeente Meppel zoekt gezinnen voor Junior Energiecoach verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!