Bijna 3 procent van Meppeler middelbare scholieren doet aan sexting

Meppel – Liefst 1 op de 28 middelbare scholieren uit de provincie Drenthe doet aan sexting (3,7%). Hiermee zijn Drentse leerlingen iets actiever met sexting dan landelijk gemiddeld (3,5%). In de gemeente Meppel gaat het om 2,9%. Dit concludeert VPNGids.nl op basis van de meest recente sexting-cijfers van GGD’s en het CBS, in verband met de Dag van de Seksuele Gezondheid op 4 september.

In de gemeente Aa en Hunze doen Drentse jongeren het vaakst aan sexting, namelijk 1 op de 17 middelbare scholieren, dat is 6%. In Hoogeveen stuurt 1 op de 59 pubers seksueel getinte berichtjes of foto’s naar anderen, met 1,7% het minst van alle Drentse gemeenten. In Westerveld gaat het om 4%, De Wolden komt uit op 2,8% en Staphorst op 2,2%.

Sterke regionale verschillen

In Groningen doen de meeste middelbare scholieren aan sexting: 1 op de 20. Ook bij de GGD Amsterdam en in de Gooi en Vechtstreek geven scholieren regelmatig aan dat ze aan sexting doen (1 op de 22). De GGD IJsselland sprak de minste jongeren die wel eens seksueel getinte berichtjes of foto’s sturen naar anderen (1 op de 46).

Tussen Nederlandse gemeenten bestaan grote verschillen. Jongeren uit Enkhuizen, die vallen onder de GGD Hollands-Noorden, spannen de kroon: van hen doet 8,2% aan sexting. Dat komt neer op 1 op de 13 leerlingen of ruim 2 per middelbare schoolklas. In sommige andere gemeenten wordt niet of nauwelijks aan sexting gedaan, waaronder in Mook en Middelaar, Hardinxveld-Giessendam en Druten.

Nederlandse meisjes geven iets vaker aan dat ze seksueel getinte berichtjes en foto’s sturen (3,7%) dan jongens (3,2%). Ook per opleidingsniveau zijn er grote verschillen in hoe vaak er aan sexting wordt gedaan. Op het vmbo stuurt 1 op de 23 leerlingen seksueel getinte berichtjes, terwijl op de havo 1 op de 32 het doet en op het vwo slechts 1 op de 50.

Het bericht Bijna 3 procent van Meppeler middelbare scholieren doet aan sexting verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!