Is jouw beveiligingscamera al bekend bij de politie?

Meppel – Veel mensen hebben een beveiligingscamera aan hun woning hangen. Daar horen regels bij, maar het kan ook handig zijn voor de politie. Met ‘Camera in beeld’ heeft de politie een goed overzicht van waar er camera’s hangen. Als er dan in een bepaald gebied iets gebeurt, weten ze meteen waar ze naartoe kunnen voor eventuele beelden. Maar dan moeten ze natuurlijk wel weten waar die camera’s hangen.

Denk aan een voorbij rennende verdachte van een woninginbraak. Of misschien een incident bij de buren. Een mishandeling of vernieling in de straat. Het zou zomaar bij jou op beeld kunnen staan. En als de politie weet dat er een camera hangt, scheelt dat een hoop werk. En een belofte vanuit de politie: Ze kijken niet zomaar mee met de camera’s, ze gebruiken de beelden alleen als het nodig is. En die komen ze dan ook opvragen. Er gebeurt dus niets zonder dat je het zelf weet.

Jij kunt daarom je camera aanmelden bij ‘Camera in beeld’. Kijk op de website van de politie hoe je jouw camera kunt aanmelden hiervoor.

 

Bron: Politie. Foto: Pixabay.

Het bericht Is jouw beveiligingscamera al bekend bij de politie? verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!