Klanken van Mozart en Beethoven klinken in het Dwingelderveld

Ruinen – De klanken van Mozart en Beethoven galmen op vrijdagavond 8 oktober door bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Van Mozart klinkt het kwintet voor piano en blazers in Es, KV 452. En van Beethoven het kwintet voor piano en blazers in Es op 16.

De musici Rodrigo Lopez Paz, Alejandro Farina en Christopher Price, Bernat Gili en Maurits Koelmans laten het repertoire horen op hobo, klarinet, natuurhoorn, fagot en fortepiano.

Op zaterdag komen er maar liefst vijf violisten spelen in het centrum. Het is dan de beurt aan de tweede vioolgroep van het Nederlands Kamerorkest. Zij spelen van barokmuziek van Georg Philipp Telemann tot de aansprekende 20e-eeuwse muziek van Grazyna Bacewicz. Voor beide avonden zijn kaarten verkrijgbaar via de website www.nm.nl/kmf.

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF: “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren. De historische locaties zijn bij de kamermuziekconcerten voor zowel de musicus als de luisteraar van enorme toegevoegde waarde.” Meer over het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds: www.muziekinstrumentenfonds.nl

Natuur en erfgoed

Natuurmonumenten beschermt naast honderdduizend hectare natuurgebied ook ruim 2600 cultuurhistorische bouwwerken en landschappen. Directeur natuurbeheer Teo Wams: “Een heel weekeind lang worden onze gebouwen het podium voor gevarieerd muzikaal talent. Onze cultuur komt voort uit het landschap. Op een prachtige manier verbindt de samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds onze natuur met cultuur.” Meer over de erfgoedvisie van de natuurbeheerder: www.natuurmonumenten.nl/erfgoedvisie

Het bericht Klanken van Mozart en Beethoven klinken in het Dwingelderveld verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!