Walking Korfbal in Koekange doorslaand succes, hoop op navolging

Koekange-  Bij KV KIA uit Koekange is donderdagmiddag OldStars walking korfball van start gegaan. De eerste clinic was speciaal bedoeld voor oud-korfballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen korfbalervaring. Ze hopen in Koekange dat ook andere verenigingen mee gaan doen, zoals in Meppel of Nijeveen.

De start was met zestien deelnemers gelijk al een groot succes. Na de koffie met gebak werd er lekker gebald onder leiding van de trainers Joop Koeling en Arend Andeweg.

Met OldStars walking korfball biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

„Het idee is ontstaan na aanleiding van het Walking Footbal dat al op de velden hiernaast wordt gespeeld.  Walking Korfbal wordt hier in de regio nergens anders gedaan.  En de opgave is meer dan we in eerste instantie verwacht hadden.  De jongste deelnemer is 57 en de oudste 85 jaar”, laat Trea ten Kate van KV KIA weten.

Health Check

Alle deelnemers werd tevoren een Health Check aangeboden om te kijken of het verantwoord is om aan de training deel te nemen. Ook kregen de deelnemers een KIA shirt aangeboden tijdens de kick off Klaas Jan Scherf van Coop Scherf in Koekange bood bidons aan om te gebruiken tijdens de clinic. Tijdens de wekelijkse  training wordt de warming up, de eerste weken, verzorgd door de plaatselijke fysiotherapeut.  Trea ten Kate: „Het lijkt ons leuk als er meerdere korfbalclubs in de regio starten met OldStars walking korfball, misschien kunnen we dan ook eens een wedstrijd of een toernooi organiseren.” Een afvaardiging uit Noordscheschut was aanwezig om te kijken of ze daar ook kunnen uitrollen. Deze mensen waren heel enthousiast over wat ze op het veld zagen.

OldStars voor alle ouderen

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Het bericht Walking Korfbal in Koekange doorslaand succes, hoop op navolging verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!