Scholen zijn weer begonnen, coronaregels licht gewijzigd

Meppel – De scholen zijn weer begonnen. Basis- en middelbare scholen in de regio Noord zijn maandag aan een nieuw schooljaar begonnen. Ten opzichte van het vorige schooljaar zijn de coronaregels hier en daar iets veranderd.

Zo hoeven leraren en leerlingen die minstens twee weken volledig zijn ingeënt in het nieuwe schooljaar niet meer in quarantaine als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Verder hoeven alleen nog niet-gevaccineerde leraren in het basis- en middelbaar onderwijs en niet-gevaccineerde leerlingen in het middelbaar onderwijs twee keer per week een zelftest af te nemen.

Op middelbare scholen moet 1,5 meter afstand worden bewaard tussen leraren en leerlingen en ook blijft het dragen van mondkapjes in gangen en kantines voorlopig nog verplicht. Op basisscholen geldt dat volwassenen, zoals ouders of verzorgers en leraren onderling afstand tot elkaar moeten houden. Voor kinderen in het basisonderwijs gelden geen beperkingen, behalve de algemene regels zoals thuisblijven bij klachten.

Snelheid aanpassen

Dat de scholen weer begonnen zijn betekent extra verkeersdrukte op de weg. Met de campagne ‘Na de zomervakantie letten we extra op scholieren’ vraagt Veilig Verkeer Nederland automobilisten juist nu een gepaste snelheid te rijden, zodat kinderen veilig naar school kunnen. Ook Meldkamer Noord-Nederland roept op de snelheid aan te passen. ‘Elk jaar zien wij een toename van meldingen van ongevallen met fietsende scholieren na de vakantie’, aldus MKNN.

 

Bron: Groningen.nieuws.nl/MKNN. Foto: Pixabay.

Het bericht Scholen zijn weer begonnen, coronaregels licht gewijzigd verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!