Herinneringen ophalen uit naoorlogse jaren in Museum De Wemme

Zuidwolde – Het mooi verbouwde Museum De Wemme in Zuidwolde doet mee met de actie ‘Gekleurd Grijs’. Dat kan op alle woensdagmiddagen in september van 13.30 tot 15.00 uur of van 15.15 tot 16.45 uur.

Onder het genot van een kop koffie met iets lekkers worden herinneringen uit de naoorlogse tijd, de wederopbouw, opgehaald. Daarna loopt de deelnemer met een van de gidsen door de tentoonstelling ‘Dankzij de Vrijheid’, om samen nog meer verhalen uit het geheugen op te roepen.

‘Herinnert u zich de vrijheidsrokken nog? Of dat grappige driewielige autootje? Welke handkarren reden er zoal rond? En waar denkt u aan bij de letters BB? Hoe zag de huiskamer er in die tijd uit. Hadden jullie al een douche? En kon u toen al televisie kijken? Hoe verging het de boeren? En waarom emigreerden zoveel mensen in de jaren 50?’ Allemaal vragen waar een antwoord p gegeven kan worden. Naast dit alles zijn er mooie filmpjes uit die jaren te zien in de mini-Cineac.

De prijs bedraagt € 5,00. Aanmelden is verplicht en kan via info@dewemme.nl of 0528-373332. De groepsgrootte is, in verband met corona, maximaal 6 personen per ronde.

 

Het bericht Herinneringen ophalen uit naoorlogse jaren in Museum De Wemme verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!