Doortrappen Drenthe wil inwoners in beweging krijgen

Meppel – In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor jou als de perfecte combinatie? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor jou.

De komende tijd zet de Fietsersbond in Drenthe fietsclubs op. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets. Lijkt het je leuk om mee te doen aan een fietsclub bij jou in de buurt? Geef je dan op door een mail te sturen naar doortrappen@fietsersbond.nl.

Met een fietsclub fiets je geregeld een mooie uitgezette route tussen de tien en veertig kilometer. Onderweg is er onder andere aandacht voor fietsen in een groep, op- en afstappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Ook komt er iedere maand een gastspreker langs, bijvoorbeeld een fietsenmaker, of een fysiotherapeut die tips geeft om vallen te voorkomen.

Alleen maar voordelen

Lenie (77) uit Leeuwarden zit bij een fietsclub en is er erg enthousiast over. “Ik kom uit Drenthe en toen ik naar Leeuwarden verhuisde, kende ik hier niemand. Toen kwam ik via het buurthuis in aanraking met de fietsclub. Ik hou erg van fietsen, dus ik besloot te kijken of het iets voor mij was. Een fietsclub is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, je bent lekker buiten en blijft in beweging. Alleen maar voordelen dus!”    

Doortrappen in Drenthe

De fietsclubs zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Het programma wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.

Het bericht Doortrappen Drenthe wil inwoners in beweging krijgen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!