Atlas Sport Wielerploeg organiseert Wiekenroute

De Wijk – De Wielerploeg van Atlas Sport houdt zaterdag 4 september voor de derde keer de Wiekenroute. Dit is een tocht van 200 kilometer, opgedeeld in drie ‘wieken’ volgens het principe van de moderne windmolen; etappes van 60 tot 70 kilometer per stuk. Na elke etappe is er een korte pauze in het Atlas Sportcafé. Deelnemers bepalen zelf welke etappes ze meedoen en hoeveel.

Deelnemers aan de tocht kunnen uitzien naar een onbezorgde fietsdag. De groep wordt begeleid door motorrijders van De Antrappers, de plaatselijke motorclub. Verder fietsen er vaste voor- en achterrijders die de wind vangen en zorgen dat de groep bij elkaar blijft. Er rijdt ook een materiaal auto mee zodat eventuele pechgevallen onderweg opgelost kunnen worden en uitvallers in kunnen stappen. Volledig verzorgd dus!

De Speulhorst

Ook dit jaar is een goed doel gekoppeld aan de Wiekenroute: we fietsen we voor speeltuinvereniging De Speulhorst uit De Wijk. Deze vereniging zorgt voor voldoende en veilige speeltoestellen, want buiten spelen is leuk en gezond! De vereniging organiseert ook diverse buitenactiviteiten voor kinderen, zoals de Palmpasenoptocht en de Sint Maartenoptocht. De Speulhorst kan onze bijdrage goed gebruiken. Aan De Stobbe en aan de Vos van Steenwijkstraat moeten speeltoestellen vervangen worden.

Iedereen kan meedoen. Alle informatie is te vinden op http://www.atlassport.nl/wiekenroute. Aanmelden kan ook via de website.

Het bericht Atlas Sport Wielerploeg organiseert Wiekenroute verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!