OldStars walking korfball van start in Koekange

Koekange – Ouderen kunnen vanaf 26 augustus bij KV KIA uit Koekange gratis kennismaken met OldStars walking korfball. De clinic is voor oud-korfballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen korfbalervaring.

KV KIA start op 2 september met de eerste groep walking korfballers. Met OldStars walking korfball biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 26-08-2021 kan via Trea ten Kate op 06-147 586 09 of via Hilco Bremmer op 06-827 137 94.

Sociale binding

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking korfball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale binding. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. De belangrijkste aanpassingen zijn niet rennen, op 1/4 van het veld in de breedte, 4 tegen 4, schieten mag altijd en niet springen bij schieten.

Health Check

Trea ten Kate van KV KIA vertelt: ‘We hebben ontzettend veel zin om te starten op 26 augustus en hebben inmiddels al 12 deelnemers! De meesten zijn 60 plus en zelfs een tachtiger. Alvorens zij starten met OldStars walking korfball  bieden wij de deelnemers een Health Check aan om te kijken of het verantwoord is om aan de training deel te nemen. Ook krijgen de deelnemers een KIA shirt aangeboden tijdens de Kick Off op 26 augustus.’

Tijdens de wekelijkse  training wordt de warming up, de eerste weken, verzorgt door de plaatselijke fysiotherapeut. Vervolgens begeleiden twee leden de training die ook de OldStars cursus hebben gevolgd.

‘Het lijkt ons leuk als er meerdere korfbalclubs in de regio gaan starten met OldStars walking korfball. Misschien kunnen we dan ook eens een wedstrijd of een toernooi organiseren.

Het programma voor de kick-off op 26 augustus:

14:00   Ontvangst met koffie en thee en gebak

14:15   Welkomstwoord door Trea ten Kate KV KIA
14:30   Start clinic OldStars walking korfball

15:30   Gezellige afsluiting met een hapje en een drankje

Het bericht OldStars walking korfball van start in Koekange verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!