Zangvereniging Wijker Kunst gaat ‘klussen’  

De Wijk – Wie zich na het lezen van de kop van dit artikel afvraagt of Wijker Kunst wellicht verlichting op de bouwmarkt wil brengen door een klusbedrijf te beginnen, dan dient deze vraag natuurlijk ontkennend beantwoord te worden. Wat is er dan aan de hand?

Het is algemeen bekend dat zangverenigingen, dus ook Wijker Kunst, hun activiteiten door Covid 19 meer dan anderhalf jaar op een laag pitje hebben moeten zetten. Los van het feit dat de koorleden het zingen en de daarbij behorende gezelligheid gemist hebben, kan ook bij meerdere zangers geconstateerd worden dat hun zangstem er “niet beter op is geworden”.

Dit betekent dat, als de repetities binnenkort weer gaan beginnen, er behoorlijk “geklust” zal moeten worden om de stemmen weer op het oude niveau te krijgen. Onder de leiding van dirigent Mannes Hofsink moet dat echter lukken, zo is de verwachting. Het is nu afwachten tot er groen licht komt om weer in Het Dorpshuis in de Wijk te mogen (en kunnen) zingen.

Drempelvrees

Het is bekend dat vele bewoners van de regio de Wijk/ IJhorst best eens zouden willen zingen in een koor, maar dat een zekere drempelvrees hen vaak tegen houdt de stap te nemen.

Bij Wijker Kunst denkt men dat het juist nu een geschikt moment voor hen is om zich aan te sluiten bij een koor, om samen met de huidige leden te zorgen dat de stemmen weer helder gaan klinken.

Gelukkig heeft een aantal leden via on-line repetities hun stembanden soepel kunnen houden, zodat dit een extra steun kan zijn voor de overige (nieuwe) leden bij het  repareren” van hun stemmen, als voorbereiding op een kerstconcert in december a.s.

Belangstelling?  Neem dan contact op met één van de leden of met het secretariaat. Tel. 0522-442059 of mail : gvdbelt71@gmail.com

Het bericht Zangvereniging Wijker Kunst gaat ‘klussen’   verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!