Vaccinatie zonder afspraak in Meppel en Hoogeveen

Meppel/Hoogeveen – Nog niet toegekomen aan het plannen van een vaccinatieafspraak? Vanaf zaterdag kan iedereen vanaf 12 jaar en ouder in Hoogeveen en Meppel ook zonder een afspraak een prik halen tegen het coronavirus. Zo kan iedereen langskomen wanneer het hem of ar het beste past. Check wel altijd vooraf even de openingstijden van de locaties. Prikken zonder afspraak kan alleen wanneer iemand nog geen vaccinatie heeft gehad.

Het kan in Hoogeveen op vrijdag 20 augustus en volgende week maandag, woensdag en vrijdag (23, 25 en 27 augustus); in Meppel op zaterdag, zondag (21 en 22 augustus) en volgende week vrijdag (27 augustus). Ook in Assen en Emmen kan geprikt worden op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9-17.00 uur zonder afspraak. Een actueel overzicht is altijd te vinden op http://drenthevaccineert.nl.

Welk vaccin wordt toegediend?

‘Je krijgt het BionTech/Pfizer vaccin. Voor een betere en langere bescherming zijn twee prikken nodig. Op de locatie spreek je hiervoor gelijk een datum af. Dit is in principe na 28 dagen. Heb je al corona gehad, dan hoef je maar één prik om volledig gevaccineerd te zijn. Geldt dit voor jou, geef dit dan aan op de locatie.’

Waarom kan mijn tweede prik niet met vrije inloop?

‘Op dit moment zijn veruit de meeste afspraken voor een tweede prik. Hier moeten we dus voldoende vaccins voor reserveren. Daarom kun je deze prik niet met vrije inloop komen halen. De vaccins zouden dan al vroeg op de dag op kunnen zijn. Je tweede prik is dus altijd op afspraak. Hierbij ligt overigens alleen de dag vast. Je kunt die dag komen wanneer het jou past (tussen 9-17.00 uur).’

Wat moet ik meenemen?

‘Neem een ID-bewijs mee. Voor een snelle doorloop op de priklocatie, kun je de gezondheidsverklaring thuis alvast printen en invullen. Lukt dat niet, dan liggen er ook exemplaren op de locatie. Doe een mondkapje op. Heb je die niet, dan krijg je er één op de locatie.’

Heb je al een afspraak voor een eerste vaccinatie staan en wil je toch gebruik maken van ‘prikken zonder afspraak’? Annuleer je afspraak dan eerst via 0800-7070. Het is niet mogelijk om voor een tweede prik zonder afspraak naar de locatie te komen. Hiervoor zijn er niet voldoende vaccins.
Hoeveel tijd kost een vaccinatieafspraak? Reken er ongeveer een half uurtje voor. Bij de deur maken we onderscheid in bezoekers met en bezoekers zonder afspraak. Zo komt iedereen met een afspraak op de afgesproken tijd aan de beurt. Vaccineren gaat heel snel. In principe ben je dus altijd snel aan de beurt. Na de prik is het advies even 15 minuten in de wachtruimte te blijven. Daarna kun je alweer gaan.

Het bericht Vaccinatie zonder afspraak in Meppel en Hoogeveen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!