Kaartverkoop Erato festival gestart: klassiek muziekfeest in Meppel

Meppel – De kaartverkoop voor het klassieke Erato muziekfestival op 5,6 en 7 november in Meppel is begonnen. Op www.eratofestival.nl kunnen bezoekers van het festival kiezen uit een rijk en gevarieerd aanbod van oudere en hedendaagse klassiek muziek, experimenten en jazz. Laat je nu verleiden voor een warme herfst.

Erato is een initiatief van de Stichting Klassiek Drenthe die is opgericht rondom de activiteiten van Zael in Meppel. Doel is klassieke muziek te verspreiden en uit te dragen in Meppel en Drenthe. Omdat muziek stimuleert tot verbinding, gastvrijheid, saamhorigheid, harmonie, schoonheid en geluk als belangrijke kernwaarden van de Stichting.

Na de succesvolle start van Erato in 2019 maken subsidiegevers en sponsoren het tweede Erato festival mogelijk. En zij niet alleen. Zeven families aan het Zuideinde stellen geheel belangeloos hun huiskamers beschikbaar voor de mooiste optredens. Dat is op zich al een krachtige vorm van buurtverbinding. Daarnaast vinden optreden plaats in schouwburg Ogterop, de Grote Kerk, de Engelenbak van Ogterop en in minitheater Zael. Er doen tal van vrijwilligers mee.

Het Erato festival wordt financieel ondersteund door de gemeente, het Cultuurplatform in Meppel, het Waarborgfonds, Burgerweeshuis, provincie Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds, de provincie Drenthe, het VSB Fonds en sponsoren en donateurs. Ook werken bestuurders en uitvoerders belangeloos mee.

Boeiende voorstellingen

Erato begint 5 november met een zinderend avondconcert in Ogterop. Daar zingt operavedette Miranda van Kralingen – ankervrouw van het festival – de sterren van de hemel begeleid door niemand minder dan pianovirtuoos Cor Bakker en talentvol trompettist Teus Nobel.

Op zaterdag kunnen bezoekers boeiende masterclasses door Miranda van Kralingen volgen, acht exclusieve voorstellingen in Zael, huiskamers en Ogterop bezoeken en een zeer exclusief avondlijk celloconcert door de befaamde Maya Fridman in Zael bijwonen. Wees er gauw bij want het aantal plaatsen bij deze voorstellingen is heel beperkt. In de late uurtjes sluiten we af met een emotioneel concert met werken van de beroemde Argentijnse componist Piazzolla die aan de tango een heel nieuwe betekenis gaf. Alles gebeurt op en om het  Zuideinde waar met  pop-ups, dichters en hapjes & drankjes een gezellige uitgaanssfeer hangt.

Masterclasses

Zondag 7 november begint rond het middaguur met masterclasses door Miranda die voor publiek toegankelijk zijn. In de middag zijn er twee concerten in de Grote Kerk in Meppel. Eerst komt het Ensemble Fier. Dat bestaat uit vier studenten aan het conservatorium in Groningen die zich richten op a-capella ensemble zang met muziek uit verschillende stijlperiodes, van de Renaissance tot aan de Romantiek. Zij deden als prijswinnaars in Noord-Nederland mee aan de finale 2021 van het Prinses Christina Concours. Het zal fascinerend zijn om hen in de ambiance van de Grote Kerk zonder versterking a capella te zien en horen zingen.

Verbinden en samendoen

Het Erato festival sluit af met verbinding en streven naar saamhorigheid tussen Europa en het Midden-Oosten. Erato is bijzonder blij de al beroemde Palestijnse sopraan Nai Barghouti naar Drenthe en Meppel te mogen halen als verbinding tussen Europese en Arabische klassieke muziek en meer in het bijzonder christelijke, humanistische en islamitische levensbeschouwingen. Zodat het feest van de verdieping met klassieke muziek zich vermengt met het feest van de verbinding in het leven zelf.

Nai Barghouti Foto: Maarten Laupman

U kunt per voorstelling kaarten kopen, maar ook korting van 15% verdienen voor bestellingen vanaf 47,50 euro.  Om jongeren t/m 25 jaar te stimuleren aan cultuur te proeven is er voor hen een gehalveerd tarief vastgesteld. Het Eratofestival kan veilig open door testen voor toegang en past de maatregelen toe zoals die door de overheid worden opgedragen. Mocht het festival door beperkende overheidsmaatregelen niet door kunnen gaan dan worden gekochte kaartjes terugbetaald.

 

Het bericht Kaartverkoop Erato festival gestart: klassiek muziekfeest in Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!