Theatergroep Oostzijde speelt in Theaterschuur Linde

Linde – Theatergroep Oostzijde speelt de muziektheatervoorstelling ‘Schrijven aan een dode?’ op vrijdag 3 september en zaterdag 4 september om 20.15 uur in Theaterschuur Linde. Het is een persoonlijk verhaal uit Zuidwest Drenthe.

Engel krijgt na de meidagen van 1940 haar man Egbert weer thuis. Hij was, als stukrijder, betrokken bij de dodelijke gevechten rond de Grebbeberg. Egbert is zichzelf niet meer. Maar ondanks alles gaan ze samen verder met de strijd tegen de overheerser. Ze verbergen onderduikers en wapens.

De oorlog gaat voorbij. Maar als in het najaar van 1950 de Amerikaanse president Truman WO III aankondigt en er op oudejaarsdag met carbid wordt geschoten, slaan de stoppen bij Egbert door. Hij belandt in een psychose, waarin de strijd bij de Greb gaandeweg akelig dichtbij komt.

Vele jaren later kijkt Engel terug. Ze beleeft opnieuw de periode die zulke ingrijpende gevolgen had voor de rest van haar leven en dat van haar gezin.

Muzikale steun

Wendi Koster speelt de jonge Engel, Janne IJmker de oudere Engel. Richard Jansen ondersteunt de scenes muzikaal. Voor Wendi en Janne is dit een persoonlijk verhaal. Beide hebben hun wortels in de streek rond Hoogeveen. Hun opa (Tiendeveen 1908) belandde, na deelname aan de gevechten bij de Grebbeberg in 1950 in een psychose, met grote gevolgen voor de familie. Maar het is ook een verhaal van alle tijden en van velen. Soldaten die terugkeren van hun missie. Met PTSS, zoals we nu zeggen

Theatergroep Oostzijde: Wendi Koster: spel en concept, Janne IJmker: tekst, spel en concept, Richard Jansen: muziek, Rata Kloppenburg: eindregie. Producent: Muziekcentrum Zwartewaterland

Deze muziektheatervoorstelling van Theatergroep Oostzijde zou oorspronkelijk, in samenwerking met de organisatie van Theater na de Dam, worden gespeeld op 4 mei, eveneens in Theaterschuur Linde. Vanwege corona kon dat niet doorgaan.

De voorstelling ‘Schrijven aan een dode?’ duurt ca. 60 minuten. Er is geen pauze.

Vrijdag 3 september 2021, 20.15 uur (zaal open vanaf 19.45 uur)
Zaterdag 4 september 2021, 20.15 uur (zaal open vanaf 19.45 uur)
(bij meer belangstelling: op zondag 5 september mogelijk een extra voorstelling)

Ticketprijs € 12,50 p.p. Tickets te koop via de website www.theaterschuurlinde.nl.

Het bericht Theatergroep Oostzijde speelt in Theaterschuur Linde verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!