Nieuwe horror belevenis voor liefhebbers in Noord-Nederland

Smilde – Vanaf september tot eind oktober dit jaar kunnen horror fans in Smilde zichzelf in hun handjes knijpen met twee nieuwe adventure games; The great purge en The Last Handmaid. De twee adventure games zijn een nieuw concept van het Groningse bedrijf Warrior Events, die de spellen maakt en uitvoert.

Beleving en theater staan centraal. Beide spellen duren 2-3 uur lang op een unieke locatie met een cast van 30 acteurs waarbij de bezoeker zich in een ware horror film waant. Het voormalig gemeentehuis in Smilde wordt omgetoverd tot elitaire villa waar de spellen zullen plaatsvinden. “In september en oktober brengt Warrior Events een nieuwe belevenis op de entertainment markt; een real life adventure game met horror experience gebaseerd op het klassieke horror verhaal van The Purge en The Handmaids Tale”.

Midden in een film

Je hebt het gevoel alsof je midden in de film terecht komt waarvan jij de hoofdpersoon bent. Je wordt uitgedaagd om de juiste keuzes te maken. Met een professionele cast van 30 acteurs en een unieke locatie, waan jij je in een ware horror film. Het oude gemeentehuis doet je meteen denken aan een oude villa.
Beide spellen kennen een bijzondere locatie. Geen poppodia of evenementen terrein, maar een groot leegstaande villa uit het jaar 1893 is onderdeel van The Great Purge en The Handmaids Tale. De villa heeft een enorme kelder en meer dan 20 kamers die onderdeel uitmaken van het spel.

Escaperoom vs. adventuregame

Alita Smit, bedenker en maker van de adventure games, benadrukt het verschil tussen een escaperoom en een adventure game. Escaperooms zijn in Nederland in een korte tijd razend populair geworden. Ze bestaan vaak uit een kleine kamer, waar bezoekers met een kleine groep uit moeten proberen te komen door middel van het oplossen van puzzels, rebussen en raadsels. Een adventure game speel je met een grotere groep tegelijk op een unieke locatie met een cast van 30-50 acteurs. Je komt als bezoeker terecht in een film-achtige setting en krijgt daarbij een missie die je moet volbrengen om te kunnen slagen in de game. In de adventure game zitten geen rebussen of puzzels, maar kan je zelf bepalen welke kant je op gaat en welke keuze je in de verhaallijn maakt.

The Last Handmaid en The Great Purge wordt gehouden in het oude gemeentehuis in Smilde in september en oktober.
Voor tickets voor The Great Purge ga dan naar http://www.apocalypsegames.nl
Voor tickets voor The Last Handmaid ga dan naar http://www.thrillgames.nl

Het bericht Nieuwe horror belevenis voor liefhebbers in Noord-Nederland verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!