Vrijwilligers gezocht voor Pingo Programma in regio Koekange

Koekange – Landschapsbeheer Drenthe startte vijf jaar geleden met het Pingo Programma. Op diverse locaties in Drenthe zijn booronderzoeken gedaan om te achterhalen of sprake is van een pingoruïne. Er staat onderzoek gepland in de omgeving Koekange/Berghuizen.

Een pingoruïne is in de ijstijd ontstaan, door een smeltende ijskern die een laagte achterlaat. In deze lagen zijn watertjes gaan vormen. Ze zijn bijzonder vanwege hun cultuurhistorische, ecologische en aardrijkskundig belang.

‘Na de zomer starten we fase 3 waarbij we het gebied tussen Hoogeveen en Hollandscheveld en het gebied westelijk en noordelijk van Koekange gaan onderzoeken. Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers! Kijk hier voor meer informatie’, laat Landschapsbeheer Drenthe weten.

Grond naar boven halen

Landschapsbeheer Drenthe doet al vijf jaar op meerdere locaties onderzoek, dat gebeurt met een boor. Er wordt grond naar boven gehaald, waaruit meer informatie wordt verkregen over de mogelijke pingoruïne. Tot nu toe zijn zo’n 65 locaties onderzocht.

Een pingoruïne is in de ijstijd ontstaan, door een smeltende ijskern die een laagte achterlaat. In deze lagen zijn watertjes gaan vormen. Ze zijn bijzonder vanwege hun cultuurhistorische, ecologische en aardrijkskundig belang. Naast een gebied westelijk en noordelijk van Koekange, wordt in deze derde fase ook een gebied tussen Hoogeveen en Hollandscheveld onderzocht.

Belangstellenden kunnen kijken op https://lbdrenthe.nl/4380-2 voor meer informatie.

Het bericht Vrijwilligers gezocht voor Pingo Programma in regio Koekange verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!