OERwandeling vanuit en rondom het mooie Diever

Diever Het OERmuseum houdt op zaterdag 14 augustus weer een OERwandeling rond Diever. De wandeling met gids begint bij het Oermuseum, Brink 7 te Diever om 14.00 uur. De wandeling duurt ongeveer twee uur en eindigt weer bij het museum.

De wandeling met een ervaren gids start bij het museum en gaat dan richting het hunebed aan de Groningerweg en loopt via de locatie van een door professor Van Giffen opgegraven steenkist, langs een grafheuvel. Vervolgens gaat de ronde verder over het landgoed De Heezeberg met prachtige stuwwallen. Deelnemers komen veel te weten over het ontstaan van het land zoals dat nu te zien is, enerzijds door de natuur gevormd, anderzijds door de mens veranderd.

De wandeling kan overdag worden gecombineerd met een bezoek aan het museum. Info: www.oermuseum.nl. Aanmelden via mail naar wandelingen@oermuseum.nl

Het bericht OERwandeling vanuit en rondom het mooie Diever verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!