Vier zeehonden zwemmen in september in de Reest bij de Wijk

De Wijk – In aanloop naar de komende editie van kunstroute Grensloos Kunst verkennen, in mei 2022, wordt binnenkort een tijdelijk kunstwerk in de Reest geplaatst. Het gaat om zeehonden die in het water zwemmen, een werk van Herman Lamers.

Van 1 tot en met 30 september zijn vier zeehonden te vinden in de Reest, bij het bruggetje in de Julianaweg en de Kerkweg tussen de Wijk en IJhorst.

Natuur is een voorname inspiratiebron voor beeldend kunstenaars. Zij laten zich inspireren door de relatie mens – dier en de positie van dieren in onze mensen samenleving. Doel van het werk van Herman Lamers is de betrokkenheid van de toeschouwer direct en indirect bij het beeld en de omgeving te activeren.

Enthousiast maken

‘Dit kunstwerk is voor iedereen te zien. Hiermee willen we de toeschouwers – volwassenen én kinderen – wijzen op en enthousiast maken voor de komende editie van Grensloos Kunst Verkennen in mei 2022, aldus voorzitter Lineke Eskes van GKV. Grensloos Kunst Verkennen is een tweejaarlijkse kunstroute, waar de kunstwerken te bezichtigen zijn bij mensen thuis, in tuinen of in kerken. GKV bestaat al sinds 2008 en vond tot en met 2019 jaarlijks plaats. daarna besloot het bestuur het evenement nog maar om de twee jaar te organiseren, maar toen kwam corona en werd de editie van 2021 afgelast.

Meer info: https://grenslooskunstverkennen.nl/

Het bericht Vier zeehonden zwemmen in september in de Reest bij de Wijk verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!