GGD Drenthe varieert openingsdagen van vaccinatie- en testlocaties

Meppel – De eerste van de inmiddels vier vaccinatielocaties in Drenthe opende 11 januari 2021 op het TT-circuit in Assen. GGD Drenthe prikte toen ongeveer 300 mensen per dag. Afgelopen woensdag zetten zij de 500.000ste vaccinatie. Alle doelgroepen kregen de afgelopen periode de gelegenheid om een vaccinatieafspraak te maken. Nu mensen dat minder doen omdat ze al zijn gevaccineerd en doordat ook het aantal coronatesten terugloopt, zullen de GGD Drenthe vaccinatie- en testlocaties af en toe een dag dicht zijn of de openingstijden veranderen.

Marjon Feenstra, manager infectiebestrijding COVID-19: ‘Alle inwoners vanaf 12 jaar kregen de gelegenheid een vaccinatieafspraak te maken. Heb je nog geen vaccinatieafspraak gemaakt, het kan nog altijd! We zetten op dit moment grotendeels tweede prikken. Het aantal prikken per week, neemt daarom sterk af. Vanaf de tweede week van augustus is dit goed merkbaar. Hierop passen we de openingsdagen van de vaccinatiecentra aan.

Sommige locaties zullen we vanaf september in een soort sluimerstand zetten. In Assen en Emmen blijven we vaccineren, alleen slechts door de week en niet meer in de weekenden. Op elk gewild moment kan alles weer startklaar zijn. Zo blijven we voorbereid op eventuele grote gebeurtenissen. Later in het jaar wanneer meer bekend is over de landelijke middellange vaccinatiestrategie, bekijken we hoe verder. ’

Openingstijden in kaart

Hieronder de aangepaste openingsdagen van de locaties in Drenthe voor de komende twee weken. Bij het maken van een vaccinatie- of testafspraak wordt al rekening gehouden met deze wijzigingen. Op de website www.drenthevaccineert.nl is altijd een actueel overzicht te vinden.

Openingsdagen vaccinatielocaties

(Groen=open, rood=gesloten)

Openingsdagen testlocaties

Het aantal testen is relatief laag, wat een patroon lijkt dat ook vorig jaar zomer te zien was. De openingsdagen en -tijden van de testlocaties worden hierop aangepast.

Zomaar binnenlopen voor een vaccinatie, kan niet in Drenthe. Een vaccinatie ontvang je alleen met een geldige afspraak via 0592- 709709. Vaak op zeer korte termijn, zelfs dezelfde dag en anders in dezelfde week. Zie ook Nieuwsbericht: GGD Drenthe

Lees voor je op reis gaat de website www.wijsopreis.nl. Daarin staan de specifieke eisen die een land stelt aan vakantiegangers(vaccinatie/test). Frankrijk vraagt bijvoorbeeld om een test van 24 uur oud, bij de GGD kan de uitslag 30 uur duren.

Het bericht GGD Drenthe varieert openingsdagen van vaccinatie- en testlocaties verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!