Wordt Meppel de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland?

Meppel – Jantje Beton is op zoek naar de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. De winnaar wordt een jaar lang in het zonnetje gezet via een grootschalige publiciteitscampagne. Volgens Jantje Beton is buitenspelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Bovendien zijn er volgens de organisatie te weinig speelplaatsen.

Door te spelen krijgen kinderen de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en motorische vaardigheden. Dingen die later best nog wel eens van pas komen.

Motivatiebrief

Gemeenten die een gooi naar deze titel willen doen moeten dit voor 31 augustus via een motivatiebrief of video aan Jantje Beton laten weten. Een vakjury én een kinderjury beoordeelden de inzendingen. Op 24 november maakt Jantje Beton de winnaar bekend.

Het bericht Wordt Meppel de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland? verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!