Is speel- en ijsboerderij De Drentse Koe het leukste uitje van Drenthe?

Ruinerwold – Net als andere jaren is de speel- en ijsboerderij De Drentse koe in Ruinerwold weer genomineerd om leukste uitje van Drenthe te worden. Het paradijs is winnaar van de ANWB Gold Award 2020 én werd in 2020 gekozen tot leukste uitje in Drenthe! de prijs werd in januari van dit jaar uitgereikt. ook de Toegangspoort Holtingerveld bij Havelte is dit jaar genomineerd.
In totaal twaalf uitjes zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Drenthe 2022’. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen tot en met 31 oktober hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via Verkiezing Leukste uitje van Nederland. Wie de winnaars zijn wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.
De top 12 van genomineerde uitjes in Drenthe (in willekeurige volgorde):
1.   Industrieel Smalspoorcentrum
2.   Urban Jump & Playground Emmen
3.   Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe
4.   Openluchtmuseum Ellert en Brammert
5.   Klimpark Outdoor Grolloo
6.   Drents Museum
7.   Geopark De Hondsrug
8.   Poort Holtingerveld
9.   Sprookjeshof
10. Nationaal Gevangenismuseum
11.  Hunebedcentrum Borger
12.  Drouwenerzand Attractiepark
Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is genomineerd namens provincie Drenthe.
Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.
De vakjury bestaat uit: Walter Jonker – Hoofdredacteur Pretwerk.nl, Riëtte Mulder-Lemein – mede-eigenaar Go-Kids, Goof Lukken –Trendwatcher en docent attractieparken management Breda University of applied sciences, Willem Kraanen – senior adviseur ZKA Leisure consultants en Marlies Ellenbroek – Marketing en Business Development Manager ANWB Eropuit.
De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt georganiseerd door ANWB Eropuit. Dé plek binnen ANWB waar leden inspiratie opdoen voor een leuke dag uit in eigen land. Op www.anwb.nl/eropuit kunnen leden ook tickets voor de leukste uitjes met ANWB ledenvoordeel bestellen.

Het bericht Is speel- en ijsboerderij De Drentse Koe het leukste uitje van Drenthe? verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!