Open huis in tuinen Drentse Hooglanden in Ruinen en Zuidwolde

Ruinen/Zuidwolde – De vier tuinen van de Drentse Hooglanden zijn zondag 1 augustus zonder afspraak vooraf te bezoeken tussen 11.00 en 17.00uur. Deze tuinen trekken jaarlijks veel bezoekers, ook zijn in diverse bladen reportages verschenen. De tuinen zijn aangesloten bij de Nederlandse tuinen stichting en de Ned.-Duitse stichting het tuinpad op.

Een van de tuinen is in Ruinen ‘t Noamdhuusie aan de Oosterstraat van de familie Echten. Dit is een romantische cottagetuin met oude vruchtbomen, heemplanten en kunst van de eigenaar Harm Echten.
In Zuidwolde heeft Chris Bruinsma aan de Ommerweg 54 een tuin met markante heggenstructuur, weelderige borders, vijvers met grote planten groepen, rozen, vaste plantenborders en verrassende doorkijkjes.
In Elp ligt ‘t Vlijtig Loesje, een landschapstuin met bijzondere bomen, struiken vijvers en wilde plantenwei, alsmede kunst van Loes Barendregt. De vierde tuin is te vinden in Hijken, de Roos van Hijken met kleurrijke borders, bijzondere planten, grassen, rozen en een oude boomgaard. Keramiek van de tuinman en zilver van de tuinvrouw maken het geheel af.

Info: http://www.tuinenvandedrentsehooglanden.nl

Het bericht Open huis in tuinen Drentse Hooglanden in Ruinen en Zuidwolde verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!